22.DÖNEM POLİS ADAYI ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE
  07 Ağustos 2018

KONYA EREĞLİ POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE

22. DÖNEM POMEM OLARAK PLANLANAN ADAY ÖĞRENCİLERİN DİKKAT EDECEĞİ HUSUSLAR!

1) Adayların geçici kayıt için 27 Ağustos Pazartesi günü saat:17.00 kadar okulumuzda hazır bulunmaları gerekmektedir. Saat 17.00’dan sonra gelen adayların geçici kayıtları yapılmayacaktır.

2) Adaylar geçici kayıtlarını yaptırdıkları andan itibaren intibak eğitimi yapılacaktır. Ayrıca geçici kayıtlarını yaptırdıkları andan itibaren adaylar okulumuzda yatılı olarak kalacaklardır.

I- KAYIT SIRASINDA ADAY ÖĞRENCİLERİN YANINDA GETİRMESİ GEREKEN EVRAKLAR

İstenilen belgeler mavi plastik dosya içerisinde birinci sırada istenilen belge en alttan üste gelecek şekilde sıralanıp getirilecektir.

1- Nüfus Cüzdanının aslı görülmek kaydı ile 1 adet fotokopisi,

2- Varsa Ehliyet Fotokopisi,

3-Vukuatlı nüfus kayıt örneği

4- İkametgah belgesi

5- Evliler için evlilik cüzdanının aslı fotoğraflı kısmından itibaren ilk 3 sayfasının (3) adet fotokopisi

6-Siyasi parti üyeliği bulunan öğrenciler istifa edecekler, ettiklerine dair belgeyi getireceklerdir.

7-Yaş düzeltmesi yaptıran adaylar için ilgili mahkeme kararı ve fotokopisi,

8-Kendisinde veya eşinde ad – soyad değişikliği yaptıran varsa mahkeme kararı (aslı veya onaylı sureti) ve fotokopisi,

9- Kan Grubu Kartı (Ehliyet ve ya Nüfus cüzdanında yazıyorsa fotokopileri yeterli)

10- Adli Sicil Kaydı (Kendisinin ve evli ise eşinin),

11-Askerlik hizmetini yapmış adaylar TERHİS BELGESİ, 1111 sayılı askerlik kanununun 10. Maddesine göre askerlik hizmetini yapmış sayılanlar ise askerlik durum belgesinin (TECİL, HİZMET DURUM BELGESİ, MUAF BELGESİ) asıllarını ve birer adet fotokopilerini getireceklerdir. Askerlik sırasında ya da sivil hayatta geçirilen ameliyata ilişkin raporların, askerliğe elverişli olmadığına dair; aldıysa hava değişimine dair tüm raporların getirilmesi gerekmektedir.

12-Askerliğini yapmayanlar Askerlik Şubelerinden alınacak olan Askerlik Durum Belgesi

13- Ortaokulda hazırlık okuyanlar ile 2008 yılı ve öncesinde liseden mezun olan adaylardan diplomasında 4 yıl, 1+3 yıl, 3+1 yıl, hazırlık+ 3 yıl ibaresi olanlar - 2009 yılı ve sonrası liseden mezun olan adaylardan diplomasında 5 yıl, 1+4 yıl, 4+1 yıl, hazırlık+ 4 yıl ibaresi olanlar varsa diploma aslını veya onaylı örneğini, yoksa mezun olduğu okuldan alınacak imzalı ve mühürlü ayrı bir belgeyi 2 adet fotokopileri ile birlikte getirmeleri, (2008 yılı ve öncesi liseden mezun olup 3 yıl okuyanlar ile 2009 yılı ve sonrası liseden mezun olup 4 yıl okuyanların lise diploması getirmelerine gerek yoktur.)

14-Mezun olduğu üniversiteye ait diplomasının aslı ve 3 adet fotokopisi, diploması düzenlenmemiş olanlar ise geçici mezuniyet belgesinin aslı ve 3 adet fotokopisini getireceklerdir. Yüksek lisans mezunları yüksek lisans diplomalarını getirecektir.

15-ADLİ SORUŞTURMA GEÇİREN ADAYLARIN BUNUNLA İLGİLİ OLARAK MAHKEME KARARI, CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI VEYA ADLİ İŞLEMİ YAPAN BİRİMLERDEN ONAYLI VE MÜHÜRLÜ EVRAK ASILLARINI ALARAK GETİRMELERİ GEREKMEKTEDİR.

16-Son altı ay içinde çekilmiş 6 (altı) adet fotoğraf , (evliler eşlerine ait 2 adet fotoğraf getirecektir.)

17- E- Devlet şifresi alarak aktif hale getireceklerdir.

18-Adaylar Ek-1 Olarak Aşağıda Sunulan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formunu eksiksiz bir şekilde bilgisayar ortamında iki (2) suret olarak düzenleyerek iki (2) adet çıktı alıp fotoğraf kısmına fotoğraflar yapıştıracak ve imza tarih kısmına tarihi yazıp imzalayıp getireceklerdir.

Evli olan adaylar eşleri için ayrıca Ek-1 olarak sunulan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formunu eksiksiz bir şekilde bilgisayar ortamında iki (2) suret olarak düzenleyerek fotoğraf kısmına eşinin fotoğrafları yapıştırılacak ve iki (2) adet çıktı alıp eşlerine imzalatıp getireceklerdir. Formda bulunun ikametgah adresi(Mernis Adresi) ve halen oturma adresi kısmına farklı iki (2) adres yazılmayacaktır, aynı adres 2 kısma da yazılacaktır. Beyan edilen adreste aile fertlerinin ikamet etmesi gerekmektedir. ( Şeffaf Föy Dosya içerisine konulacak)

19- Adaylar Ek-2 Olarak Aşağıda Sunulan öğrenci bilgi formunu bilgisayar ortamında doldurarak altını mavi tükenmez kalemle imzalayıp getireceklerdir. ( Şeffaf Föy Dosya içerisine konulacak)

II- ADAYLARIN İNTİBAK EĞİTİMİ İÇİN YANINDA GETİRECEĞİ MALZEMELER

1- Adayların yanlarında yeteri kadar mevsim şartlarına uygun koyu renk sivil kıyafet getirmeleri uygun olacaktır.

2- Spor Ayakkabısı ve Eşofman Takımı

3- Terlik

4- Pijama takımı, iç çamaşırı

5- El ve Banyo Havlusu

6- Kişisel Bakım Malzemesi ( Tıraş Malzemesi, Şampuan vb.)

III- POMEM’ de KULLANIMI YASAK OLAN, GETİRİLMEYECEK ve EMANET ALINMAYACAK MALZEMELER

1- Adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan her türlü cep telefonu (Akıllı telefonlar dışındaki cep telefonları getirilecektir), dizüstü veya tablet bilgisayarı, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları okula getirmeleri yasaktır.

2- Her türlü oyun aleti, aracı ve malzemesi

3- Her türlü yiyecek ve içecek malzemesi

4- Dr. raporu ve reçetesi bulunmayan bitkisel veya tıbbi ilaçlar ve her türlü tıbbi malzeme

5- Her türlü kesici ve delici aletler (açık jilet vb. getirilmeyecek)

6- Adayların alyans hariç her türlü takı ve aksesuarları getirmeleri ve takmaları yasaktır.

7- Her türlü siyasi ve ideolojik kitap, dergi vs. ve malzemelerini yanlarında getirmeleri yasaktır.

ADRES: Konya Ereğli Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü

Toros Mahallesi Yurt Sk. No.15

Telefon : 0 (332) 712 45 46

KAYIT İÇİN GELECEK TÜM ÖĞRENCİLER, MÜDÜRLÜĞÜMÜZE GELMEDEN ÖNCE SAÇ VE SAKAL TRAŞI OLACAKLARDIR.​ ​​​